Новини

МЦ "Екзакта  Медика"  е създаден  през 2002г. като едно от първите   в гр. Плевен частни медицински  заведения  за  специализирана  извънболнична помощ.

         През изминалите 15 г.  на базата на професионализма на специалистите  в центъра, на високоспециализираната  лабораторна диагностика, съвременна  модерна апаратура и високо качество на предлаганите услуги  МЦ" Екзакта  Медика " се утвърди като водещо лечебно заведение в Плевен и региона. Доказателство за това са  и двете успешни   акредитационни процедури   на центъра  през 2007 и 2014г., при които  е  получена  отлична оценка  от МЗ.

Медицинският център  е разположен  в разширената  централна  част на град Плевен в непосредствена  близост до Университетската болница „Г. Странски”.  В  последните три –четири години се разкриват   допълнителни  филиали в гр. Плевен, в гр. Левски и гр. Долни Дъбник.

         Основната дейност на центъра е извършването на пълна гама  изследвания –клиниколабораторни, микробиологични, вирусологични, паразитологични. Лабораториите са оборудвани с най-ново поколение апаратура, използват се сертифицирани реактиви и консумативи .Екипът на центъра се състои от високо квалифициран и мотивиран персонал, чиято цел е предоставянето на надеждни и точни резултати от извършените изследвания. Ръководители на лабораториите са хабилитирани лица , с дългогодишен опит  в  научната  и  практическата  медицина.     " Екзакта Медика"  е първата лаборатория в Плевен, която започва изследването  на  редица  високоспециализирани  показатели : - като  вит. Д., паратхормон, кортизол, инсулин, вит.В12 , феритин , маркери за хепатит В и С, инфекциозна мононуклеоза, човешки папилома вирус и др.  От юни 2017 г. в лабораторията на центъра работи единственият за региона лазерен апарат за изследване на  бактерии и клетки в урината, който позволява при липса на бактерии да се получи експресен резултат в рамките на 1 час. Лабораторните лекари на центъра осъществяват консултации на пациентите и интерпретация на  готовите им  резултати. Чрез информационната система от 2010 г. пациенти и лекари имат възможност за получаване на резултати по интернет.

В МЦ" Екзакта  Медика"  функционират  и специализирани лекарски  кабинети  по гастроентерология,  кардиология, акушерство и гинекология, ендокринология, педиатрия  и др. В тях работят доказани лекари професионалисти. Извършват се високоспециализирани функционални изследвания като  ехокардиография, холтер ЕКГ, холтер за кръвно налягане, натоварване с велоергометър, женска консултация с кардиотокографско проследяване на бременността, ехография на коремни органи, щитовидна жлеза, гърда , горна и долна ендоскопия на гастроинтестиналния тракт и др.

В   медицинският център се обслужват както здравно осигурени лица с направления по здравна каса , така и пациенти на платен прием. Извършват се и комплексни профилактични прегледи и изследвания по договор с работодатели и служби по трудова медицина. Лечебното заведение обслужва и пациенти по договор със здравноосигурителни фондове като ‘‘Дженерали Закрила" и др.

Във връзка с 15 годишния юбилей  МЦ"Екзакта Медика" обявява ,че за периода от 26.10.2017г. до 05.11.2017г. изследванията за щитовидна жлеза/ TSH и FT4/,както и туморния маркер за простата / PSA / ще се извършват с 25% намаление за всички пациенти  пожелали тези изследвания.

От 01.06.2017г. в МЦ"Екзакта Медика" работи д-р Иван Макавеев - специалист-паразитолог. Д-р Макавеев извършва консултации и прегледи по медицинска паразитология- токсоплазмоза,ехинококоза,трихинелоза и др.Работи с талони на НЗОК и платен прием ,след предварително записване.

От 01.04.2017г. МЦ"Екзакта Медика" предлага нови медицински услуги за кардиологична диагностика:

1.Холтер за артериално налягане( непрекъснат 24-часов запис на артериално налягане)

2.Сърдечно-съдов тест с натоварване

3.Ехокардиография

4.ЕКГ холтер( непрекъснат 24-часов електрокардиографски запис ).

Процедурите се правят с талони по НЗОК или платено.

За допълнителна информация и записване на следните телефони: 

   - 064/ 80-48-38 - за ехокардиография и велотест

  - 064/ 88-55-55- за ЕКГ холтер и холтер за артер.налягане

От месец март 2017г. към МЦ"Екзакта Медика" работи д-р Светлана Василева-естетична дерматология.

Д-р Василева извършва естетични процедури - оформяне на скули и брадичка, контур и обем на устни  и др .

Ботулиновият токсин ,по-известен като ботокс , е най-често прилаганата процедура .С негова помощ може да се повлияе тонуса на определени мускули на лицето.Най-подходящи за третиране с ботулинов токсин са пациенти между 30 и 55 години.

Хиалуроновата киселина е кисел мукополизахарид ,който се съдържа в голямо количество в кожата.Използва се възстановяване на загубени обеми в процеса на стареене на лицето. и др.

Вашата естетична процедура ще бъде предшествана от консултация и снимки на Вашето лице в покой и в мимика.Освен това ще може обективно да се види промяната преди и след манипулацията. 

Калпротектинът е маркер за отдиференциране/разграничаване/ на възпалителни чревни заболявания от такива с невъзпалителен характер , каквито са ХУК/улцерозенхеморагичен колит/ и болест на Croon.

От 01.04.2016г.  пациентите на МЦ"Екзакта Медика " имат възможност да ползват мобилното приложение на интернет сайта ни за получаване на резултати от лабораторни изследвания срещу ID номер и парола.

От 15.12.2016г.  към  МЦ"Екзакта Медика " ,гр.Плевен   преглежда д-р Пресиян Василев, не работи с НЗОК,след предварително записване.

Д-р Василев извършва  ехографска и гастроендоскопска диагностика ; гастроентерологични консултации.

Работният график е : медицинския център на ул.Тодор Каблешков 35 - четвъртък от 9.00 до 11.00ч. и във  филиала на ул. В.Левски 60 - петък от 9.00 до 11.00часа.

 

 

Хранителната нетолерантност е неподходящ имунен отговор към определена храна. Около 2 % от хората в световен мащаб страдат от хранителни алергии, а 45 % са предразположени към симптомите на хранителна нетолерантност.

От месец април тази година в Медицински център „Екзакта Медика” ООД  се извършва диагностика на Лаймската болест с цел осигуряване на точна диагноза и проследяване протичането на заболяването.

МЦ "Екзакта Медика" ООД  предлага на своите пациенти безплатни консултации по повод на лабораторни изследвания от проф.д-р Мария Средкова-микробиология и вирусология - понеделник и сряда - 16.00-17.00 часа  и доц.д-р Павлина Лалева-клинична лаборатория - вторник -10.00-11.00 часа и

четвъртък - 15.00-16.00 часа.

Ракът на простатната жлеза се развива при мъжете най-често след 50 годишна възраст. Поради това че произхожда от периферната част на простатата заболяването протича без симптоми в началните стадий.

По повод на  Международния ден на здравето - 7 април ви предлагаме нови , по-ниски цени на лабораторни изследвания в следните диагностични пакети:

МЦ"Екзакта Медика" ООД ,гр.Плевен осигурява присъствие на свой лаборант на място в сградата на медицинския център на община Долни Дъбник/манипулационната на I етаж/ всеки ден от понеделник до петък от 8.30 ч. до 11.30 часа.

От  месец  юли  2012 г.   МЦ " Екзакта  Медика "  работи   на  ул."Тодор Каблешков "35  в нови помещения,напълно реновирани по изискванията на ISO стандарта за медицинска дейност,с централна климатизация,осигуряване на достъпна среда за инвалиди и др.

Лабораторията по молекулярна диагностика при Медицински център ”Екзакта Медика” натрупа петгодишен опит в диагностиката на човешки папиломен вирус.